Ακριβώς όπως το κοτόπουλο, έτσι και ο σολομός είναι ένα από εκείνα τα ευέλικτα φαγητά, που ταιριάζουν σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες και ζυμαρικά και έτσι έχουμε πάντα μερικά μαγειρεμένα φιλέτα στο ψυγείο μας. Για πόσο όμως μπορούν να διατηρηθούν εκεί;
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο μαγειρεμένος σολομός θα πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 3-4 μέρες. Εάν θέλεις, μπορείς να τον αποθηκεύσεις για περισσότερο, απλά να σε προειδοποιήσουμε ότι η γεύση και η υφή του δεν θα είναι σε καμία περίπτωση η ίδια με όταν τον μαγείρεψες. Το FDA τονίζει ότι το περισσότερο που μπορείς να τον διατηρήσεις στο ψυγείο είναι 7 μέρες. Εάν τον αφήσεις πιο πολλές, κινδυνεύεις να νοσήσεις από κάποιο βακτήριο.
5 αγαπημένες μας συνταγές με σολομό (που θα σε κάνουν να τον καταναλώσεις αμέσως):
Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια
Σολομός σε κρούστα από βρώμη και βότανα
Σολομός στον ατμό με αρωματική σάλτσα μουστάρδας
Σολομός ψητός με κρεμμυδάκι σοτέ και αρωματικό κουσκούς
Σολομός στο γκριλ με πουρέ κόκκινης φακής