Το φαγητό τύπου fast food είναι οικονομικό, βολικό, χορταστικό και συνήθως γευστικό. Αν είστε από αυτούς που υποκύπτουν σε αυτόν τον πειρασμό, τουλάχιστον υποκύψτε με… σκέψη.

Μέτρον άριστον
Το κλειδί για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι κρυμμένο σε μια λέξη: To μέτρο. Μπορείτε να ενδώσετε σε ένα πιάτο τηγανητές πατάτες, δηλαδή, αλλά για να μην δείτε τη ζυγαριά να παίρνει την ανιούσα, αυτό δεν πρέπει να γίνεται τακτικά. Η συχνή και αλόγιστη κατανάλωση «γρήγορου φαγητού» θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες αύξησης του σωματικού βάρους με ό,τι αυτή συνεπάγεται.

shutterstock_92049134

Σωστές επιλογές
Το να βρεις ένα διατροφικά ισορροπημένο γεύμα σε fast food είναι μάλλον αδύνατο. Ακόμα και μια αθώα σαλάτα μπορεί να μετατραπεί σε διατροφικό ναρκοπέδιο αν το dressing είναι τίγκα στα λιπαρά ή αν περιέχει υλικά που έχουν περάσει από τηγάνι. Πάντα όμως υπάρχουν εναλλακτικές ακόμα και στα fast food. Προτιμήστε, λοιπόν, σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, ψητές γαρνιτούρες και πιο ελαφριά dressings, όπως είναι το λαδόξιδο.Και αν παραγγέλνετε σάντουιτς συχνά, αποφύγετε τη μαγιονέζα και άλλες παρόμοιες σος. Έτσι, γλιτώνετε τουλάχιστον 100 θερμίδες.

Μισή μερίδα
Πολύ σημαντικός είναι και ο έλεγχος της μερίδας. Αν η μερίδα που σερβίρει το εστιατόριο είναι extra large, προτιμήστε να τη μοιραστείτε με τον φίλο ή την παρέα σας.

nero_84466603

Πίνετε νερό
Αν αντικαταστήσετε τα αναψυκτικά με νερό, δεν θα επιβαρυνθείτε με περιττές θερμίδες. Εναλλακτικά πιείτε παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη.

Τρώτε αργά
Δώστε προσοχή όχι μόνο στο τι θα φάτε, αλλά και στο πώς θα το φάτε. Γευτείτε κάθε σας μπουκιά μασώντας την αργά και σηκωθείτε από το τραπέζι προτού αισθανθείτε «πλήρεις». Έτσι, η διαδικασία της χώνεψης θα γίνει πιο ομαλά κι εσείς θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα.