Μια ζεστή κούπα απολαυστικό κακάο φαντάζει ιδανική λίγο πριν το ύπνο! Κι όμως το λαχταριστό ρόφημα εκτός από το ότι μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο επίλογο μιας μέρας, μπορεί να σού χαρίσει και όνειρα… γλυκά!

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι! Άλλο σοκολάτα και άλλο κακάο. Όπως το κακάο σε σκόνη, έτσι και η σοκολάτα προέρχεται από τους σπόρους του κακάο. Το πρώτο όμως έχει περάσει πολύ λιγότερη επεξεργασία, ενώ δεν περιέχει ίχνος ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο το κακάο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά! Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως το μαγνήσιο, που καταπολεμά το στρες -ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα-, κάλιο και σίδηρο. Είναι επίσης πλούσιο σε καλά λιπαρά, τα οποία μάς κρατούν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του κακάο είναι το αλκαλοειδές του περιεχόμενο. «Τα αλκαλοειδή είναι φυσικές ενώσεις που απαντώνται συχνά στα φυτά και αλληλεπιδρούν με διαφορετικούς νευροδιαβιβαστές στο σώμα μας και μας βοηθούν να νιώθουμε καλά», λέει η διατροφολόγος Rachelle Robinett. «Έτσι εξηγείται λοιπόν γιατί όταν τρως ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας νιώθεις τόσο υπέροχα», συνεχίζει.

Όλα τα παραπάνω κάνουν το κακάο το τέλειο σνακ πριν τον ύπνο. «Το κακάο έχει μόνο ελάχιστες ποσότητες καφεΐνης και λαμβάνοντας υπόψη το πόσο μαγνήσιο περιέχει, είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε όταν θέλετε να ηρεμήσετε», λέει η διατροφολόγος.