Οι νικητές του διαγωνισμού που κέρδισαν από 6 φιάλες κρασιού από το κτήμα Μιχαλάκη είναι οι εξής (όπως αναγράφονται τα όνόματά τους στο Facebook)
Alexia Panagiotidou
Angelina Lagadinou
Sofia Tsepa
Δώρος Μέγκας
Τι κερδίζουν οι νικητές:
Οι νικητές κερδίζουν 6 φιάλες του Κτήματος Μιχαλάκη!
1 φιάλη Μοσχάτο Σπίνας Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Βιδιανό Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Πλυτό Λευκός Οίνος, 1 φιάλη Μανδηλάρι Ροζέ Οίνο, 1 φιάλη Μανδηλάρι Ερυθρός Οίνος και 1 φιάλη Κοτσιφάλι Ερυθρός Οίνος.
Δείτε αναλυτικά τις περιγραφές και τα χαρακτηριστικά των κρασιών καθώς και τις προτάσεις σερβιρίσματος.
Μοσχάτο Σπίνας – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)
Ένα κρασί με λεπτό χαρακτήρα, που μας οδηγεί σε γοητευτικά ξηρά χαρμάνια. Ωχρό λεμονί χρώμα. Πολυσύνθετος χαρακτήρας με έντονα μοσχάτα αρώματα, τριαντάφυλλο, ανθέων γιασεμιού και λουλούδια. Φινετσάτα αρώματα που ακολουθούν στο στόμα με νύξεις ροζ γκρέιπφρουτ και βιολέτα. Ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για ελαφριά κρέατα με σάλτσες, πιάτα κρύας κουζίνας, ριζότο λαχανικών, θαλασσινά και σαλάτες.
Βιδιανό – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)
Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκη επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά και ώριμα τυριά.
Πλυτό – Κτήμα Μιχαλάκη (Λευκός Ξηρός Οίνος)
Διαθέτει δροσιστική οξύτητα και λεμονάτη παρουσία. Λευκοκίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Ευχάριστα πολύπλοκα αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, αχλάδι και κόκκινο μήλο. Βοτανικά αρώματα από λιβάνι και τίλιο. Εκπληκτική φρεσκάδα στο στόμα με αρώματα κολοκύθας, φλούδας από γλυκό πορτοκάλι και απαλή επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά με αρωματικές σαλάτες και πίτες.
Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ροζέ Ξηρός Οίνος)
Ένα κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Αρώματα βύσσινου, σμέουρου και αγριοκέρασο. Μεταξένια υφή, με φρέσκο τον χαρακτήρα των φρούτων και εντυπωσιακή επίγευση. Συνδυάστε το με ασιατική κουζίνα, ριζότο και πάστα, ήπια σε γεύση κρεατικά και ορεκτικά.
Μανδηλάρι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)
Ένα κρασί με ισχυρή ταυτότητα και χαρακτήρα. Βαθύ ερυθρό χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, παρουσία δέρματος και καπνού. Ένα γεμάτο, ταννικό κρασί στο στόμα, με πολυπλοκότητα στη γεύση και μακρά επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα την παραδοσιακή κουζίνα του Πάσχα.
Κοτσιφάλι – Κτήμα Μιχαλάκη (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)
Το Κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, μπορεί να θεωρηθεί η πραγματική οινική ψυχή της Κρήτης. Βαθύ πορφυρό με καστανές ανταύγειες. Αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, φύλλα ντομάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Μέτριας ταννικότητας λιπαρό στόμα με γεύσεις ψημένων φρούτων, βανίλια, κακάο και καφέ. Το κρασί αυτό συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος και κίτρινα τυριά.
Λίγα Λόγια για το Κτήμα Μιχαλάκη
Στο κέντρο της Κρήτης, ψηλά στους λόφους που η φύση απλώνεται τριγύρω τους και η ιστορία ξεδιπλώνεται από τους υγρούς και δροσερούς ανέμους του Αιγαίου, θα βρείτε τους αμπελώνες και το Οινοποιείο Μιχαλάκη. Εδώ, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει τα αμπέλια μας.
Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ημιορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Αυτό είναι σήμερα το Κτήμα Μιχαλάκη και χρειάζεται να διανύσετε από το Ηράκλειο απόσταση 30 χιλιομέτρων περίπου, για να μας επισκεφθείτε.
Το «Κτήμα Μιχαλάκη» είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας, το οποίο πέρα από την παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής ποιότητας, καλείται να συνδέσει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής με τον τουρισμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ανοικτή πρόσκληση σε νέους καταναλωτές στο Κρητικό κρασί.