Οι 3 τυχεροί που κερδίζουν από δύο φιάλες λευκό μοσχάτο κρασί ΒΑΒΕΛ είναι οι εξής:

Liliana Kouphou
Δέσποινα Γιαβρούτα
Βικυ Κυτ

Οι τυχεροί παρακαλούνται να στείλουν mail με τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, δ/νση και κινητό τηλέφωνο) στο olivemagazinegr@gmail.com ή να απαντήσουν στο μήνυμα που θα τους πάει στο fb.

Τι κερδίζουν οι νικητές
Οι νικητές κερδίζουν από 2 φιάλες του νέου λευκού μοσχάτου κρασιού Βαβέλ που κυκλοφορεί από τον ΕΟΣ Σάμου. Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κρασιού και προτάσεις σερβιρίσματος.

Bαβέλ, ένα ημίξηρο με ανεπαίσθητη γλύκα
Η ετικέτα του αναπαριστά με δημιουργικό τρόπο πώς η συνύπαρξη, ο σεβασμός και η αποδοχή μεταξύ ανθρώπων, λαών, κοινωνιών, επιλογών, μπορεί στη θέση του πύργου της αλαζονείας να υψώσει έναν πύργο αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης, με μέσο επικοινωνίας το κρασί. Το κρασί Βαβέλ του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα νέο κρασί ευρείας αποδοχής, ευχάριστο και ευκολόπιοτο που μένει πιστό στην αλήθεια της ποικιλίας μοσχάτο λευκό. Το Βαβέλ μπορεί να καταναλωθεί άνετα «σκέτο», ως απεριτίφ. Ωστόσο συνδυάζεται απολαυστικά, με:
• πιάτα που γλυκίζουν ελαφρά (π.χ. καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου, spare ribs), κρεατικά που συνοδεύονται από μαγειρεμένα φρούτα (χοιρινό με δαμάσκηνα, αρνί με σταφύλια, κοτόπουλο με ανανά)
• ο,τιδήποτε είναι παναρισμένο (π.χ. κοτομπουκιές και φέτα σαγανάκι με μέλι),
• χάμπουργκερ, σάντουιτς, πίτσες, σουβλάκια, πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο στη σούβλα κ.α
• πίτες κάθε είδους (τυρόπιτες, χορτόπιτες)
• πιάτα της ασιατικής κουζίνας (αχνιστά, noodles, nems, κ.ο.κ.)
• σούπες διάφορες που να γλυκίζουν ελαφρά, π.χ. σούπα από καρότα
• «γλυκά» ψάρια και οστρακοειδή, π.χ. πεσκανδρίτσα, αστακός, καβουροσαλάτα, γαρίδες, καραβίδες
• σαλάτες-ορεκτικά που περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα, διάφορα ορεκτικά όπως πεπόνι με προσούτο, φέτα με καρπούζι
• φρούτα και φρουτοσαλάτες, επιδόρπια χωρίς σοκολάτα
• τυριά που σερβίρουμε με μαρμελάδες.

Λίγα λόγια για το ΕΟΣ Σάμου
Ο ΕΟΣ Σάμου είναι ένας από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας. Ιδρύθηκε το 1934 και έχει 2.200 φυσικά μέλη. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε όλον τον κόσμο. Τα κρασιά της Σάμου, με 3.000 χρόνια οινικής παράδοσης, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Το Μοσχάτο Σάμου έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα σε όλον τον κόσμο και έχει ταυτίσει απόλυτα το όνομά του με τη γεωγραφική του προέλευση, όπως συμβαίνει με τις πιο εκλεκτές διεθνώς ποικιλίες. Για αυτούς τους λόγους, το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί διαθέτει μια από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης της Ευρώπης (ΠΟΠ) και δικαιούται να κυκλοφορεί διεθνώς μόνο με το όνομα «Samos». Περισσότερες πληροφορίες: https://samoswine.gr/