Το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες με το μωρό που δεν κοιμόταν με τίποτα και το πρωί έτρεχες μέσα στον πανικό να προλάβεις να ετοιμάσεις το μικρό για το σχολείο για να πας στη δουλειά σου όπου σε περίμενε μία στοίβα από χαρτιά και ντοσιέ. Πώς να το κάνουμε, μερικές φορές ο καφές δεν είναι απλά αρκετός. Για εκείνα ακριβώς τα πρωινά δημιουργήθηκε μια ποικιλία που είναι εμποτισμένη με κρασί.
Ο πρωτοποριακός αυτός καφές χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια ερευνών για να τελειοποιηθεί. Η εταιρεία Molinari Private Reserve, που τον φτιάχνει, αφήνει τους κόκκους να μουλιάσουν σε κόκκινο κρασί, προκειμένου να απορροφήσουν τις γεύσεις του. Στη συνέχεια, τους ξηραίνει, τους καβουρδίζει σε μικρές δόσεις και τελικά τους συσκευάζει για να τους διαθέσει στην αγορά. Από εκεί και πέρα, ο καφές φτιάχνεται κανονικά, όπως οποιοσδήποτε άλλος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα αγαπημένα σου ροφήματα, όπως latte, espresso, cappuccino κλπ. Απογοητευτήκαμε βέβαια όταν μάθαμε πως η κούπα μας δεν πρόκειται να περιέχει καθόλου αλκοόλ, αν και θα πρέπει να παραδεχτούμε πως και μόνο η γεύση του κρασιού είναι αρκετή για να μας χαλαρώσει. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αρώματα μάλιστα γίνονται ακόμη πιο έντονα εάν προσθέσει κανείς γάλα, ενώ εάν επιλέξει να τον απολαύσει σκέτο τότε “δίνεται περισσότερη έμφαση στη γεύση από μούρα”. Κάτι μας λέει ότι θα συνδυάζεται εξαιρετικά και με ένα απολαυστικό σουφλέ σοκολάτας!