Με αφορμή τη νέα ενότητα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης FOOD VS FOOD, η πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε μια γαστριμαργική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Είκοσι, λοιπόν, εστιατόρια της πόλης προτείνουν ένα πιάτο αφιερωμένο στο φεστιβάλ, το οποίο πρόσθεσαν και στα μενού τους. Κάθε πιάτο διαγωνίζεται και βαθμολογείται από το κοινό και από μια κριτική επιτροπή μέχρι τις 10 Μαρτίου και ώρα 23.00. Στο τέλος θα αναδειχθεί το καλύτερο πιάτο, ενώ όσοι συμμετέχουν στην ψηφοφορία θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν προσκλήσεις προβολών για την κινηματογραφική σεζόν 2016-2017.

Τα πιάτα που αφιερώνουν τα 20 εστιατόρια στο Φεστιβάλ είναι:
* Ο κήπος του Θερμαϊκού: Λεπτοκομένο συκώτι, ψημένο στην σχάρα, με σάλτσα από κόκκινο κρασί και βωλίτη (7€).
* Αψέντι: Σπανάκι τσιγαριστό με κουκουνάρι και σως με μπλε τυρί (3,20€).
* Ζύθος Ντορέ: Αρνίσια κεμπάπ σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι (8,70€).
* Νεγροπόντε: Κεφαλογραβιέρα Κρήτης σε καταΐφι, με μαρμελάδα πορτοκάλι (5,90€).
* Τσέρκι: Αυγά μάτια με καβουρμά Κομοτηνής, ημίσκληρο κασέρι Σοχού, σε τσέρκι από χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης (6,80€).
* By the cook: Μοσχαράκι με μανιτάρια σε μαύρη μπίρα με πουρέ καρότου (9,50€).
* Μυστίλλη: Κριθαρότο με καπνιστή μπριζόλα (7,50€).
* Ζύθος: Κοτόπουλο τυλιχτό, γεμιστό με μανιτάρια, γραβιέρα και βυζαντινή σάλτσα ροδιού (9,70€).
* Γιουκάλι: Καβουρμάς με πουρέ γλυκοπατάτας, ψητό μανούρι και σως καπνιστής πάπρικας (6€).
* Φανός της Πόλης: Μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο (8,50€).
* Σέμπρικο: Ταλιατέλες με άγρια μανιτάρια, πάστα φουντουκιού και φρέσκια μαύρη τρούφα (12,50€).
* Χοζεβά Καφέ-Μεζέ: Ρεβύθια με σπανάκι (3€).
* Η κουζίνα της Αγλαΐας: Συκώτι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα κρεμμύδια και ατζέμ πιλάφι (6,90€).
* Μαστίχα: Γεμιστό κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα ροδιού (12€).
* Η Νέα Φωλιά: Σαλάτα λάχανο με καπνιστή πανσέτα Καρδίτσας, πιπεριά Φλωρίνης και σως ροδιού (7,50€).
* Ακαδημία: Κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών και βούτυρο τρούφας (9€).
Extravaganza: Ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, λάδι τρούφας και φρέσκια μαύρη τρούφα (9,50€).
* Παπαρούνα: Ταλιατέλες τομάτας από την Τήνο με φρέσκιες καραβίδες και σάλτσα από bisque με ημίλιαστη τομάτα, creme fraiche και φρέσκο σχοινόπρασο (15€).
* Ίωνος – Στοά Δραγούμη: Βurger με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, γέμιση από χειροποίητο λουκάνικο Τσουμαγιάς, χειροποίητο ψωμί, cheddar, αυγό μάτι, καραμελωμένα κρεμμύδια με πιπερόμελο, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και σαλάτα μεσκλάν με ντοματίνια (10€).
* Plaisir Brasserie: Φρέσκο φιλέτο τσιπούρας σχάρας, με ζεστή πατατοσαλάτα και μυρωδικά (10€).

info
Αν θες να συμμετέχεις στην ψηφοφορία μπες ΕΔΩ

Το άρθρο της εβδομάδας