Ο Μανώλης Παπουτσάκης μας προτείνει αυθεντικές κρητικές συνταγές που τιμούν την πρώτη ύλη και τη γεύση του τόπου τους, μαγειρεμένες με σύγχρονη προσέγγιση. Πιάτα εμπνευσμένα από την καθημερινή κρητική κουζίνα, που συνδυάζουν τη διατροφική αξία με τη νοστιμιά στο καθημερινό μας τραπέζι.
5 κρητικές συντάγες για όλο τον χρόνο
Χυλοπίτες χειροποίητες με καμένο βούτυρο
Τα φρέσκα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα καλύτερα υλικά που μπορούμε να απολαύσουμε και γι’ αυτό σας έχουμε τη συνταγή για χυλοπίτες χειροποίητες, με καμένο βούτυρο. Ένα πιάτο απλό, αλλά γεμάτο νοστιμιά. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σφουγγάτο με στάκα
To σφουγγάτο με στάκα είναι μια από τις πιο αυθεντικές κρητικές συνταγές που αποτυπώνει τη φιλοσοφία της τοπικής κουζίνας: ποιοτικά υλικά και πλούσια γεύση. Μαγειρεμένο με σύγχρονη προσέγγιση, παραμένει πιστό στον χαρακτήρα και την παράδοση του τόπου. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Φασουλόρυζο με ρέγγα και μυρωδικά
Το ρύζι συνδυάζεται ιδανικά τόσο με τα όσπρια, όσο και με το ψάρι. Σε αυτή την κρητική συνταγή, τα φασόλια μαγειρεύονται με ρύζι μπασμάτι, μυρωδικά και ρέγγα, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πατσαβουρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και λωτούς
Αυτή η εύκολη πατσαβουρόπιτα ετοιμάζεται γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη πιο γρήγορα γιατί ο συνδυασμός της φρουτένιας γεύσης του λωτού με την βουτυράτη γεύση από το κατσικίσιο τυρί δημιουργεί ένα αποτέλεσμα πραγματικά ακαταμάχητο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Χάντρες με χόρτα εποχής και πορτοκάλι
Οι χάντρες με χόρτα εποχής είναι μια θρεπτική και ισορροπημένη συνταγή με πλούσια γεύση, γεμάτη αρώματα και φρεσκάδα. Η προσθήκη πορτοκαλιού δίνει μια ευχάριστη οξύτητα και ανανεώνει το πιάτο, το οποίο είναι έτοιμο σε λιγότερο από μια ώρα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Δείτε επίσης
Χόρτα, ρίζες και λαχανικά σε 5 συνταγές από τον Μανώλη Παπουτσάκη
5 συνταγές με κρέας και θαλασσινά από τον Μανώλη Παπουτσάκη
Ο Μανώλης Παπουτσάκης και η γοητευτική αλλά απαιτητική μαγειρική στη στόφα