Υλικά

  • 6 μήλα
  • 9 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • 1½ φλιτζάνι κρασί γλυκό της επιλογής σας
  • 5 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
  • 1 ξύλο κανέλας σπασμένο στη μέση
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Το απόλυτο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο γλυκό που μοσχοβολάει αρώματα και ξεχειλίζει γεύση. Απολαμβάνετε τα μήλα σας σκέτα ή τα συνοδεύετε με γιαούρτι ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Πλένετε πολύ καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κοτσάνι μαζί με τα κουκούτσια τους δημιουργώντας στη θέση τους ένα μικρό τούνελ που τα διαπερνά από πάνω προς τα κάτω.
Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στη θέση του κενού τα γεμίζετε με σταφίδες. Ρίχνετε με επίκεντρο την τρύπα από 1½ - 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη σε κάθε μήλο.
Σκορπίζετε τα μπαχαρικά μέσα στο σκεύος, περιχύνετε τα μήλα με το κρασί και σκεπάζετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα μήλα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους. Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή με μια καλή κουταλιά γιαούρτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Πλένετε πολύ καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κοτσάνι μαζί με τα κουκούτσια τους δημιουργώντας στη θέση τους ένα μικρό τούνελ που τα διαπερνά από πάνω προς τα κάτω.

Βήμα 2

Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στη θέση του κενού τα γεμίζετε με σταφίδες. Ρίχνετε με επίκεντρο την τρύπα από 1½ - 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη σε κάθε μήλο.

Βήμα 3

Σκορπίζετε τα μπαχαρικά μέσα στο σκεύος, περιχύνετε τα μήλα με το κρασί και σκεπάζετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα μήλα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους. Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή με μια καλή κουταλιά γιαούρτι.