Ο Μάιος θεωρείται ο κατεξοχήν μήνας της άνοιξης -μια εποχή που η φύση μάς προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της. Η αγορά γεμίζει με φρέσκα, αρωματικά υλικά: λαχανικά στην καλύτερή τους στιγμή, μυρωδικά με έντονο άρωμα και φρούτα που γίνονται σταδιακά πιο γλυκά και χυμώδη. Είναι η ιδανική περίοδος για τάρτες, καθώς η μαγειρική αποκτά χρώμα, φρεσκάδα και δημιουργικότητα.

Πρόκειται για πιάτα ευέλικτα, που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα υλικά της εποχής και να σερβιριστούν τόσο ζεστά όσο και κρύα. Είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ γεύμα, για ένα πικ-νικ στη φύση ή για ένα τραπέζι με φίλους στον κήπο ή στο μπαλκόνι.

6 ανοιξιάτικες τάρτες

Κις λορέν με τυριά και κολοκυθάκια
Μία πανεύκολη συνταγή με κολοκυθάκια και διάφορα μυρωδικά, που κερδίζει επάξια σταθερή θέση σε κάθε ανοιξιάτικο τραπέζι.

Αλμυρή τάρτα με διάφορα τυριά, πράσο και μπέικον
Συνδυάζουμε το πράσο με διάφορα τυριά και μπέικον και έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Τάρτα με λαχανικά εποχής και μπεσαμέλ|
Τάρτα με λαχανικά της εποχής και πλούσια μπεσαμέλ, την οποία φτιάχνουμε κάθε φορά που θέλουμε να μοσχοβολήσει η κούζινα Άνοιξη.

Τάρτα με φράουλες
Η απόλυτη ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες.

Τάρτα λεμόνι
Το λεμόνι έχει σταθερή θέση στην καρδιά μας! Δείτε τη συνταγή για μία υπέροχη γλυκιά τάρτα.

Τάρτα sablé breton
Τάρτα με αφράτη κρέμα μυζήθρας και φρούτα της εποχής που λατρεύουμε να φτιάχνουμε.

Διαβάστε επίσης: 

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε φράουλες για τα παιδιά σας