Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 30/12
Συκώτι μοσχαρίσιο, με κουνουπίδι και εστραγκόν με σταφίδες
Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με γεύσεις και αρώματα
Τρίτη 31/12
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα, σκόρδο και μαϊντανό
Ένα πολύ ωραίο ρολό από αρνί με πιπεράτη γέμιση, που ταιριάζει πολύ στα κυριακάτικα αλλά και στα γιορτινά τραπέζια.
Για ορεκτικό
Hasselback κολοκύθας
Πάρτε μία ολόκληρη κολουκύθα και κόψτε την με αυτόν τον hasselback τρόπο και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε όσους τη δουν και τη δοκιμάσουν. Το καλύτερο είναι ότι δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα φτιάχτηκε!
Για επιδόρπιο
Panettone κάστανο-σοκολάτα
Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να φτιάξετε σπίτι το ιταλικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα, το Panettone; Σας έχουμε μια πεντανόστιμη συνταγή του Ευγένιου Βαρδακαστάνη.
Τετάρτη 1/01
Coq Au Vin: Κόκορας κρασάτος από τη Γαλλία
Μια συνταγή από τη Βουργουνδία, που φυσικά ζητάει στα υλικά της μαρινάδας και το ομώνυμο κόκκινο ξηρό κρασί. Στα δικά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια Νάουσα (Ξινόμαυρο).
Πέμπτη 2/01
Ριζότο με αχλάδια και ροκφόρ
Η έντονη γεύση του ροκφόρ ταιριάζει πολύ με αρκετά φρούτα όπως στην περίπτωσή μας με το αχλάδι. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα υπέροχο ριζότο που αν είστε λάτρεις του είδους θα το ξαναφτιάξετε πολλές φορές.
Παρασκευή 3/01
Κακκαβιά
Φαίνεται πως αυτή η ψαρόσουπα πήρε το παράξενο όνομά της από τον κάκκαβο, μια χύτρα που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για να βράζουν κυρίως ψάρια. Πάντως τη συνταγή τη μάθαμε από τους ψαράδες, αν και λέγεται ότι κάθε ψαράς και συνταγή.
Σάββατο 4/01
Λαχανοντολμάδες με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό
Μια ξεχωριστή εκδοχή των λαχανοντολμάδων, που γίνεται με καστανό ρύζι και καπνιστό χοιρινό για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Συνοδεύονται ιδανικά με μια αρωματική σος γιαουρτιού.
Κυριακή 5/01
Ανάποδο «παστίτσιο» με κιμά και πιπεριές
Ένα διαφορετικό παστίτσιο, με εντυπωσιακή παρουσίαση, φτιαγμένο στα πρότυπα του τιμπάλ, μιας πίτας ζυμαρικών ή λαχανικών που ψήνεται σε στρογγυλή φόρμα.
Για ορεκτικό
Καψαλισμένα παντζάρια με σκορδαλιά αμυγδάλου
Αυτή η σαλάτα με παντζάρια ξεχωρίζει για δύο λόγους: και για τον διπλό τρόπο, με τον οποίο μαγειρεύονται και για την ιδιαίτερη σκορδαλιά με βάση το αμύγδαλο. Δοκιμάστε τη σήμερα κι όλας, είναι εύκολη και μπορεί να συντηρηθεί άνετα για λίγες μέρες στο ψυγείο.
Για επιδόρπιο
Τούρτα με αλμυρή καραμέλα, καρύδια και αχλάδια ποσέ
Φτιάξτε αυτή την εντυπωσιακό τούρτα με αχλάδια ποσέ και αλμυρή καραμέλα, που προσδίδει ένταση στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.