Η αγκινάρα είναι ένα λαχανικό, σήμα κατατεθέν της άνοιξης. Την έχουμε συνηθίσει —και αναμφισβήτητα την απολαμβάνουμε— μαγειρεμένη αλά πολίτα, φρικασέ με αρνάκι, κατσίκι ή κοτόπουλο, γιαχνί στην κοκκινιστή της εκδοχή με πατάτες που λιώνουν στο στόμα αλλά και σε ζεστές σαλάτες με μπόλικα λαχανικά ή όσπρια εποχής. Τι θα λέγατε να τη δοκιμάσουμε και μέσα σε χειροποίητες ζύμες ή ανάμεσα από τραγανά φύλλα σε παραδοσιακές πίτες; Φτιάχνουμε λαχταριστές τάρτες με φρέσκο τυρί ή μπέικον, νηστίσιμες αγκιναρόπιτες με αρακά, ρύζι και πολλά μυρωδικά αλλά και πίτσα σε μια διαφορετική vegetarian εκδοχή μέσα από 7 ξεχωριστές συνταγές.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Τηνιακή αγκιναρόπιτα χωρίς φύλλα
Αυτή η νόστιμη πίτα με αγκινάρες είναι από τις καλύτερες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε την άνοιξη.

Αγκινάρες σε φόρμα
Μια νόστιμη συνταγή για αγκιναρόπιτα, από το βιβλίο της Αγάπης Μαργετίδη «The Frozen Banker Project».

Πίτσα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και σπανάκι
Φτιάχνουμε πίτσα…αλλιώς. Βάζουμε αγκινάρες -που είναι εποχής- και προσθέτουμε μοτσαρέλα και σπανάκι. Ωραία πρόταση και για τα παιδιά.

Αγκιναρόπιτα νηστίσιμη
Μία νόστιμη πίτα με το απόλυτο ανοιξιάτικο λαχανικό, την αγκινάρα, που θα λατρέψετε την περίοδο της νηστείας.

Τάρτα με αγκινάρες και μπέικον
Μία ξεχωριστή ανοιξιάτικη τάρτα με αγκινάρες. Την εμπλουτίζετε με μπέικον και γίνεται ακόμη πιο λαχταριστή.

Αγκιναροπιτάκια
Μισοφέγγαρα από σφολιάτα με γέμιση από αγκινάρα, αρωματικά βότανα και κεφαλοτύρι. Μια ξεχωριστή πρόταση για ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μπουφέ για πάρτι ή σνακ για το γραφείο.

Τάρτα με φρέσκα τυριά, αγκινάρες και μυρωδικά
Μία πολύ αρωματική και γευστικά τάρτα με αγκινάρες και τυριά, που σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή ως διαφορετικό σνακ.

Αγκιναρόπιτα ανοιχτή με λιαστή ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και pesto
Μια ασυνήθιστη παρουσία στο ανοιξιάτικο τραπέζι, γεμάτη αρώματα της εποχής και πλούσιες γεύσεις.