Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 300 γρ. φρέσκιες γαρίδες, χωρίς κεφάλι, με τα κελύφη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγο χυμό λεμονιού
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι στο ελαιόλαδο για 1΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε μέσα την πάπρικα και κατόπιν τις γαρίδες, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.
Βήμα 3
Συνταγή: Sarah Cook- Απόδοση συνταγής: Δώρα Δημήτρουλα- Φωτογραφία: Lara Holmes