Πανεύκολη, πεντανόστιμη και απολαυστική αυτή η συνταγή, σίγουρα θα την επαναλάβετε ξανά και ξανά, όταν ετοιμάζετε μεζέδες για να συνοδέψετε τη μπίρα σας.
Υλικά
- 6 λουκάνικα χοιρινά ολόκληρα ή σε φέτες αν προτιμάτε
- 1 ποτήρι μπίρα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε τηγάνι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζετε στην άκρη σε ένα πιάτο.Βήμα 2
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν χρυσά, χωρίς να μαυρίσουν.Βήμα 3
Προσθέτετε τα λουκάνικα, τη μουστάρδα και την μπίρα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές, καλό ψωμί και πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey