Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για φιλικά τραπεζώματα στον κήπο ή την βεράντα. Και τι καλύτερο να σερβίρεις στους καλεσμένους σου από το αγαπημένο κοκτέιλ της Όπρα; Με εξωτική γεύση από ανανά, λεμονόχορτο και τζίντζερ, το Maui in December είναι ο τέλειος τρόπος να τους καλοσωρίσεις και να τους ανοίξεις την όρεξη για φαγητό.
Υλικά (έτσι όπως αναγράφονται στο τεύχος Ιουλίου το Oprah Magazine):
1 μεγάλος ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος
2 κοτσάνια λεμονόχορτο
750ml βότκα
3 φύλλα μέντας
2 κομμάτια τζίντζερ, καθαρισμένο
1/4 φλιτζ. χαμομήλι, παγωμένο
χυμός από 2 λεμόνια
Διαδιακασία:
Σε ένα μπλέντερ βάζεις το μισό ανανά και αφού πολτοποιηθεί, τον σουρώνεις και μεταφέρεις το χυμό σε ένα ποτήρι. Τον βάζεις στο ψυγείο.
Βάζεις στο γκριλ τον υπόλοιπο ανανά και το λεμονόχορτο και ψήνεις για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Βάζεις τον ανανά, το λεμονόχορτο, τη βότκα και τη μέντα σε ένα βάζο, το κλείνεις καλά και το αφήνεις στο ψυγείο για 8 ώρες.
Για να φτιάξεις το κοκτέιλ ρίχνεις σε ένα σέικερ λίγο τζίντζερ, πάγο, 1/2 φλιτζ. από τη βότκα του βάζου, 1/2 φλιτζ. χυμό ανανά, χαμομήλι και χυμό λεμονιού. Χτυπάς, σουρώνεις και σερβίρεις σε ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρεις με φύλλα λεμονόχορτου και απολαμβάνεις.