Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με τέλεια γεύση και πολλά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ άλλων, τονώνει τον μεταβολισμό και η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C σχεδόν καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού. Ωστόσο, το καθάρισμα του δεν είναι και το πιο απλό πράγμα. Ας δούμε λοιπόν πώς γίνεται.

* Το μάνγκο έχει 2 κάπως επίπεδες πλευρές και ανάμεσα τους βρίσκεται το κουκούτσι. Για να χωρίσεις λοιπόν τη σάρκα από το κουκούτσι, ξεκινάς κόβοντας μια λεπτή φέτα από την πλευρά που είναι το κοτσάνι, για να μπορεί να σταθεί και το μάνγκο “όρθιο”.
* Το κρατάς από την κορυφή και κόβεις με το μαχαίρι μέχρι κάτω, για να πάρεις 2 μεγάλες φέτες. Αν κόβοντας συναντήσεις το κουκούτσι, απλά κόψε λίγο πιο έξω. Στη συνέχεια, με το μαχαίρι κόβεις και τη “σάρκα” που έχει μείνει γύρω από το κουκούτσι.
* Για να ξεφλουδίσεις το μάνγκο, παίρνεις τις 2 μεγάλες φέτες και μία-μία τις χαράζεις με το μαχαίρι σε ρόμβους, χωρίς όμως να κόψεις τη φλούδα. Πιέζοντας στη συνέχεια τις άκρες, ξεχωρίζουν τα κομμάτια του μάνγκο. Και έτοιμο για τη φρουτοσαλάτα!

Εναλλακτικά, μπορείς να καθαρίσεις το μάνγκο με ένα peeler λαχανικών ή μαχαίρι και στη συνέχεια να κόψεις λεπτές μικρές φέτες γύρω από το κουκούτσι.

Θέλεις να δεις τη διαδικασία στην πράξη; Ρίξε μια ματιά στο βίντεο: