Αν και μόλις ξεκίνησε η νηστεία των Χριστουγέννων, εμείς στο καθιερωμένο pοll που κάνουμε κάθε Τετάρτη στο viber, σας θέσαμε ένα ερώτημα για να σας γλυκάνουμε. Σας καλούμε να επιλέξετε ανάμεσα στο cheesecake και το προφιτερόλ. Η μάχη ήταν πραγματικά πολύ σκληρή, αλλά εντέλει επικράτησε το προφιτερόλ με μια πολύ μικρή διαφορά, μόλις 54%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, πολύ λίγο πίσω του, το cheesecake, με ποσοστό 46%.

Από τα αποτελέσματα του poll είναι σχεδόν σαφές ότι οι απόψεις σας για τα γλυκά είναι μοιρασμένες. Οπότε και εμείς σας παραθέτουμε συνταγές και για τα δυο:

Προφιτερόλ

Προφιτερόλ
Μικρά σου γεμισμένα με κρέμα βανίλιας «λουσμένα» με σάλτσα σοκολάτας. Τι άλλο να θέλει κανείς;

Προφιτερόλ με σος φράουλας
Η ανοιξιάτικη βερσιόν του προφιτερόλ. Μπορεί να μην είναι η εποχή τους, αλλά όλον τον χρόνο βρίσκουμε φράουλες, ειδικά όσο πλησιάζουν οι γιορτές!

Προφιτερόλ με παγωτό
Φτιάχνουμε τα σουδάκια και αντί για κρέμα, τα γεμίζουμε με παγωτό!

Cheesecake

Σοκολατένιο cheesecake με φιστίκια Αιγίνης, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυτό το σοκολατένιο cheesecake του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου με τα φιστίκια Αιγίνης και στη βάση του και ως επικάλυψη απογειώνεται γευστικά και ταιριάζει πολύ και στο γιορτινό τραπέζι.

Cheesecake με πουρέ κάστανο στο φούρνο και σιρόπι σοκολάτας
Το επιδόρπιο στα γιορτινά γεύματα αξίζει να είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης ετοιμάζει ένα υπέροχο cheesecake με κρέμα κάστανο και σιρόπι σοκολάτας. Απολαυστικό!

Cheesecake με παντζάρι και ξηρούς καρπούς
Χειμωνιάτικο cheesecake διαφορετικό από τα άλλα! Με κατακόκκινα παντζάρια, ξηρούς καρπούς και φρούτα του δάσους για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Κέντημα!