Καθώς φθινοπωριάζει για τα καλά και αφήνουμε πίσω τον ζεστό καλοκαιρινό καιρό, στην κουζίνα μας μπαίνουν τα λαχανικά της εποχής που πρωταγωνιστούν πλέον στις συνταγές μας. Γι’ αυτό και εμείς σας ζητήσαμε στο καθιερωμένο Viber Poll να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 λαχανικά που δεν έχουν πολύ καλή… φήμη. Μπρόκολο ή κουνουπίδι; Σε ποιον αρέσει η χαρακτηριστική μυρωδιά που αφήνουν στο… διάβα τους ειδικά τη στιγμή που τα μαγειρεύουμε ή τα ζεσταίνουμε. Ωστόσο, και θρεπτικά είναι και πολύ γευστικά αλλά και ευέλικτα να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα συνταγών, αλλάζοντας… πρόσωπα!

Τι επιλέξατε από τα δυο στο δίλημμα που τέθηκε; Το μπρόκολο ήταν εκείνο που επικράτησε με μεγάλη διαφορά, 68%, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το κουνουπίδι που συγκέντρωσε μόλις το 32%.

Δικαιωματικά, επομένως σας δίνουμε συνταγές με μπρόκολο

Βελουτέ μπρόκολο με αβοκάντο και κάσιους
Μια πράσινη βελουτέ σούπα που συνδυάζει μπρόκολο, αβοκάντο και κάσιους, ένας συνδυασμός γεμάτος βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Φοκάτσια με μπρόκολο και μοτσαρέλα
Μια συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε το παραξηγημένο πράσινο λαχανικό, ακόμα και αν δεν είστε από εκείνους που ενθουσιάζονται με τη μυρωδιά του ή γενικότερα με τη χρήση του στις μαγειρικές παρασκευές σας. Φτιάχνουμε τη φοκάτσια και στη συνέχεια τη γεμίζουμε με μπρόκολο αλλά και με τυριά.

Πώς να φτιάξετε ψητό μπρόκολο εύκολα και γρήγορα
Μια εύκολη συνταγή με βάση το μπροκολο που γίνεται στο πι και φι. Αντί για βραστό ή σοταρισμένο, το κάνουμε ψητό στη λαδόκολλα με μπαχαρικά!

Και επειδή έχουμε πολλά όπλα στη μαγειρική μας φαρέτρα, σας προτείνουμε 15 ακόμη συνταγές με μπρόκολο.

Και bonus δυο συνταγές με πρωταγωνιστή τον μεγάλο χαμένο του συγκεκριμένου Poll.

Σαλάτα με ντοματίνια και κουνουπίδι
Μια εύκολη και χορταστική σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και ντοματίνια, που μπορεί να καταναλωθεί και ως κύριο γεύμα στο γραφείο.

Κουνουπίδι γύρος σε πίτα: Το vegan νηστίσιμο σουβλάκι
Ο γύρος αλλιώς. Σε μια vegan εκδοχή που δεν είχατε ποτέ φανταστεί! Αντί για κρέας, κουνουπίδι! Μια γευστική πρόκληση που αξίζει να δοκιμάσετε.