Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες σεφ, γνωστός στο πανελλήνιο μετά από τη συμμετοχή του στο Master Chef 1 & 2, αλλά και στην εκπομπή γαστρονομίας Χωρίς Συνταγή, που προβάλλεται από τη συχνότητα του MEGA. Γεννήθηκε στην Αθήνα, και σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και Επαγγελματική Μαγειρική στην Culinary Institute of America. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μαγειρική το 1993 και το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική και την Καραϊβική. Κάποια στιγμή ήρθε σε επαφή με την κρητική κουζίνα και εργάστηκε στην Κρήτη, στα εστιατόρια Νυχτερίδα και Μύλος του Κερατά. Το 2005 επέστρεψε στην Αθήνα στο Αλάτσι, που τότε ξεκίνησε σαν κρητικό εστιατόριο. Σήμερα είναι σεφ και σύμβουλος ανάπτυξης της εταιρείας Ergon, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, με εκλεκτά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα που φέρουν την ετικέτα της και στη συνέχεια δημιούργησαν παντοπωλείο και μετά εστιατόριο. Σήμερα, η Ergon έχει υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αθήνα, Μύκονο, Σκιάθο, Ρόδο και Λονδίνο. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Εδώδιμα 64 που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ποταμός και του Έτσι Γλυκά που κυκλοφόρησε με το Πρώτο Θέμα.

skarmoutsos_olivemagazine.gr

)