Το 1992 αποφοίτησα από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ).
Το 2006 η Ελευθεροτυπία με τίμησε με το βραβείο Καλύτερου Ζαχαροπλάστη στην Ελλάδα για το 2005-2006.
Έχω εργαστεί ως Pastry Chef και Pastry Chef Consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin.
Το 2007 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την εταιρία Deals και τη Valrhona ως τεχνικός σύμβουλος της σοκολάτας Valrhona στην Ελλάδα, ενώ 3 χρόνια αργότερα η Valrhona S.A με επέλεξε ως τεχνικό της σύμβουλο για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, από το 2007 δραστηριοποιούμαι στον ευρύτερο χώρο της ζαχαροπλαστικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων, με βασικό αντικείμενο την άρτια οργάνωση και λειτουργία ενός χώρου ζαχαροπλαστικής, αλλά και την προώθηση πρώτων υλών ή προϊόντων μέσω της έρευνας και δημιουργίας tailor-made συνταγών, παρουσιάσεων και διαφημιστικών καμπανιών.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιώ επαγγελματικά σεμινάρια και workshop ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συνταγές μου τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση έχουν δημοσιευθεί και δημοσιεύονται σε αρκετά έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά μέσα. Έχω λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως καλεσμένος καθώς και ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Bake Off Greece.
Dimitris Chronopoulos
In 1992, I graduated from the Athens School of Tourism (O.T.E.K);
I was the winner of the title “Best Pastry Chef in Greece 2005–06”, as awarded by Greek newspaper Eleftherotypia;
I have worked both as a pastry chef and as a pastry chef consultant in various high-end restaurants, pastry shops and hotels around Greece and abroad, including Michelin-starred restaurants;
Since 2007 I have collaborated with Deals and chocolate company Valrhona as a chocolate technical consultant in Greece, and since 2010 I have been Valrhona’s technical advisor in Middle East and Europe;
Since 2007 I have been active in the wider pastry sector as a consultant advising on the organisation and operation of pastry shops, while also promoting raw materials or products through research and the creation of tailor-made recipes, presentations and advertising campaigns;
In the last few years, I have organised professional pastry seminars and workshops in Greece and abroad, while my recipes, both professional and for home use, have been published in various print and digital media. I have attended many TV shows as a guest and participated in Bake Off Greece as a judge.
Credits: Stavros Habakis