Πριν οι σεφ μας δείξουν πώς ψιλοκόβουν το κρεμμύδι με μαχαίρια του σεφ και με απίστευτη ταχύτητα ή πριν μπει στη ζωή μας ο πολυκόφτης, η λύση ήταν πάντα το χέρι. Ο Ηλίας Μαμαλάκης, λοιπόν, μας δείχνει πόσο εύκολο είναι.

mamalakis-kremmudia-step1

* Καθαρίζετε το κρεμμύδι. Πάνω από ένα πιάτο, πιάνετε με το ένα χέρι το κρεμμύδι και με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίζετε να το χαράζετε αρκετά βαθιά οριζοντίως, καθέτως και πλαγίως.

mamalakis-kremmudia-step2

* Με αυτό τον τρόπο, σιγά σιγά τα μικρά κομματάκια θα αρχίσουν να πέφτουν από μόνα τους στο πιάτο.

mamalakis-kremmudia-step3

* Μέσα σε 2 λεπτά το πιάτο θα γεμίσει από μικρά κομματάκια κρεμμυδιού, έτοιμα για κάθε χρήση, είτε για να τα προσθέσετε στο φαγητό είτε στη σαλάτα.