Η συντάκτρια του Olivemagazine.gr Βίκυ Χριστοπούλου μάς δίνει μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη. Εδώ μάς δείχνει πώς να διαλέγουμε και να καθαρίζουμε το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, τον ανανά.
Ο ανανάς αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, αλλά και μετάλλων, όπως ο φώσφορος, το κάλιο και το ασβέστιο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι γεμάτος φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, εξαλείφοντας τη δυσκοιλιότητα και χαρίζοντάς μας επίπεδη κοιλιά. Επιπλέον, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, αποτελεί εξαιρετικό σύμμαχο κατά των ασθενειών των ματιών, ενώ παράλληλα καθυστερεί και τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων, αφού διατηρεί την ελαστικότητα και ενυδάτωση της επιδερμίδας μειώνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων.
Μπορεί ακόμα να συμβάλλει στην προστασία έναντι της εμφάνισης πολλών ασθενειών, όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου, ενώ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας έναντι του κοινού κρυολογήματος. Και το καλύτερο; Χάρη στη μοναδικά γλυκιά του γεύση, βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το γλυκό και να επιφέρει γρήγορα κορεσμό, μειώνοντας έτσι τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες για σοκολατίνα και παστάκια.