ζυμαρικά-με-λουκάνικο-και-μπρόκολο
clock icon
1:10'

Ζυμαρικά με λουκάνικο κοτόπουλο και λαχανικά

Υλικά

  • 500γρ. πέννες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800γρ. λουκάνικο κοτόπουλου, κομμένο στο μέγεθος το ζυμαρικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
  • 1 μπρόκολο, σε μικρές τούφες
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2½ φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1¾ φλιτζάνια γραβιέρα, τριμμένη
  • 8-10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτά τα ζυμαρικά φούρνου θα γίνουν από τις αγαπημένες σας επιλογές για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι.

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Σουρώνετε και επαναφέρετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελειόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα, για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε στο τηγάνι το μπρόκολο και τα ντοματίνια και μαγειρεύετε μέχρι να πέσει ο όγκος του μπρόκολου.
Μεταφέρετε τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτετε τα τυριά -κρατώντας λίγη ποσότητα και από τα δύο για το τελείωμα- και το θυμάρι. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και σκεπάζετε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη ή μέχρι η επιφάνεια του πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Σουρώνετε και επαναφέρετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα.

Βήμα 3

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελειόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα, για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Προσθέτετε στο τηγάνι το μπρόκολο και τα ντοματίνια και μαγειρεύετε μέχρι να πέσει ο όγκος του μπρόκολου.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτετε τα τυριά -κρατώντας λίγη ποσότητα και από τα δύο για το τελείωμα- και το θυμάρι. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6

Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και σκεπάζετε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη ή μέχρι η επιφάνεια του πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρετε.