Ένα πιάτο όλο αρώματα και γλύκα…
Υλικά
- 500γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 200γρ. σέσκουλα, μόνο τα φύλλα
- 4-5 παντζάρια βρασμένα κομμένα στα 4 ή στα 62 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 πορτοκάλι με τη φλούδα, σε λεπτές φέτες
- 100ml λευκό κρασί
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
- ροζ πιπέρι σπασμένο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 100γρ. σταφίδες μαύρες
- 150γρ. κουμκουάτ χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
- 100γρ. ζάχαρη καστανή
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- 10γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 60γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Για το πέστο κουμκουάτ
Tips
- Τα λαχανικά δεν θέλουν πολύ βράσιμο, πρέπει να κρατάνε.
- Τα σέσκουλα, αν έχουν μεγάλα φύλλα, τα κόβετε στη μέση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε βραστό αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 4-5 λεπτά. Σουρώνετε και κρυώνετε με μπόλικο νερό. Κάνετε το ίδιο και με τα σέσκουλα.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε τα πορτοκάλια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε το μπρόκολο, τα σέσκουλα και τα παντζάρια, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.Βήμα 3
Για το πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το φουντούκι μέσα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 8 λεπτά.Βήμα 4
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα φουντούκια, ανακατεύετε και αφήνετε το πέστο στην άκρη. Στρώνετε ομοιόμορφα τα λαχανικά με το πορτοκάλι σε μια πιατέλα, περιχύνετε με το πέστο, πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή