Δροσερό ορεκτικό με καλοκαιρινές γεύσεις και πολύ πρωτότυπο τρόπο σερβιρισμένο. Στα συν οι χαμηλές θερμίδες και η περιεκτικότητα σε ασβέστιο, χάρη στο τυρί.
Υλικά
- 10 φύλλα ζελατίνης (2γρ. η καθεμία)
- 1500γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- λίγες σταγόνες Tabasco
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100ml γάλα
- 350γρ. φέτα σε τρίμματα
- ¼ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη ή 3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο (προαιρετικά)
- πιπέρι λευκό
- φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Για το ζελέ
Για τη μους φέτας
Tips
- Η ποσότητα στις ζελατίνες που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του χυμού που θα έχετε, γι’ αυτό καλό είναι να ζυγίσετε πρώτα το χυμό. Το 1 λίτρο χυμού μπορεί να σταθεροποιηθεί με 10 ζελατίνες των 2γρ. η καθεμία.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ζελέ: Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περνάτε το μίγμα μέσα από λεπτή σήτα για να μείνει όσο πιο καθαρός χυμός γίνεται.Βήμα 2
Βάζετε το μισό χυμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, το Tabasco, αλάτι, πιπέρι και τα ζεσταίνετε αρκετά καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύετε να λιώσουν.Βήμα 3
Ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, ανακατεύετε καλά και μοιράζετε σε ποτήρια ή βαζάκια. Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί.Βήμα 4
Για τη μους φέτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα, κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαστίχα και ανακατεύετε να λιώσει. Βάζετε τη φέτα στο μπλέντερ, ρίχνετε το γάλα, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει.Βήμα 5
Σερβίρετε τα ζελέ ντομάτας με μους φέτας από πάνω και διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina & Olivia Webb