avga-panarismena-me-kima-po-loukaniko1
clock icon
30'

Βραστά αβγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο

Υλικά

  • 10 αβγά (τα 8 βραστά)
  • 600γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500γρ. κορνφλέικς σε τρίμματα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη σαλάτα

  • 2-3 καρδιές από μαρούλι
  • 10 ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 150γρ. αρακά βρασμένο
  • τα φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing

  • 30ml ξίδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε κόκκους
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αντί για κορνφλέικς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίγμα από φλέικς σταριού και αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας.

Αναρωτιέστε τι θα κάνετε με τα πασχαλινά βραστά αβγά που περίσσεψαν; Μια σαλάτα με παναρισμένα αβγά είναι η νόστιμη απάντηση που ψάχνετε – και θα αξιοποιήσετε τα βρασμένα αβγά και θα εντυπωσιάσετε με το αποτέλεσμα.

Βάζετε στο μπλέντερ τα λουκάνικα, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη. Χτυπάτε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάτε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορνφλέικς.
Αρχίζετε να πανάρετε τα βραστά αβγά με τον εξής τρόπο: Περνάτε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζετε για να φύγει το πολύ αλεύρι και στη συνέχεια το καλύπτετε ομοιόμορφα με το μίγμα λουκάνικου, περνάτε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζετε, το βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και τέλος το περνάτε από το τρίμμα κορνφλέικς, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αβγά. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα παναρισμένα αβγά για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τα αβγά τα στραγγίξουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Για να ετοιμάσετε το dressing, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και τα κουνάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Για τη συναρμολόγηση, στρώνετε σε μια πιατέλα τις καρδιές μαρουλιού και πασπαλίζετε με τα ραπανάκι, τον αρακά και το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια κόβετε τα αβγά στη μέση και τα τοποθετείτε όμορφα πάνω στο μαρούλι, περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στο μπλέντερ τα λουκάνικα, το μαϊντανό, το φασκόμηλο και τα πολτοποιείτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη. Χτυπάτε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι και το κρατάτε στην άκρη και σε ένα άλλο πιάτο τα τριμμένα κορνφλέικς.

Βήμα 2

Αρχίζετε να πανάρετε τα βραστά αβγά με τον εξής τρόπο: Περνάτε κάθε αβγό ξεχωριστά πρώτα από το αλεύρι, τινάζετε για να φύγει το πολύ αλεύρι και στη συνέχεια το καλύπτετε ομοιόμορφα με το μίγμα λουκάνικου, περνάτε ξανά το αβγό από το αλεύρι, τινάζετε, το βουτάτε στα χτυπημένα αβγά και τέλος το περνάτε από το τρίμμα κορνφλέικς, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αβγά. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και τηγανίζετε τα παναρισμένα αβγά για 5 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τα αβγά τα στραγγίξουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε το dressing, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και τα κουνάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Για τη συναρμολόγηση, στρώνετε σε μια πιατέλα τις καρδιές μαρουλιού και πασπαλίζετε με τα ραπανάκι, τον αρακά και το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια κόβετε τα αβγά στη μέση και τα τοποθετείτε όμορφα πάνω στο μαρούλι, περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb