Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο κλασικό συνοδευτικό του καφέ.
Υλικά
- ΓΙΑ 1.300 γρ.
- 470 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- κερασάκια γλασέ
Tips
- TIP Νοστιμιάς: Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει, καθαρίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα με μια μαρίζ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Πάνω σε μια λαδόκολλα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Γαρνίρουμε με τα κερασάκια γλασέ.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C - -170°C για 20΄. Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης