Μια καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσουμε τα βλίτα μαζί με πατάτες, ντομάτα και κολοκύθια σε μια θρεπτική σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ζεστή όσο και κρύα.
Υλικά
- 2 πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες καλά
- 3 κολοκυθάκια
- 1 κιλό βλίτα
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Μετά από 10-12′, που θα έχουν μαλακώσει, βάζουμε τα κολοκυθάκια και μετά από 2-3′ βάζουμε τα βλίτα, την ντομάτα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6′.
Βήμα 2
Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Κατόπιν κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε κι αυτά.
Βήμα 3
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την ψιλοκόβουμε. Την προσθέτουμε κι αυτή στη σαλατιέρα μαζί με τα βλίτα και το βρασμένο σκόρδο λιωμένο. Περιχύνουμε με το dressing ελαιόλαδου - ξιδιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM