VINEGRET-ME-ESPERIDOEIDH-KAI-DYOSMO
clock icon
25'

Βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και δυόσμο

Υλικά

  • 250ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κλωνάρια δυόσμου
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 175ml ηλιέλαιο
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Η ιδανική βινεγκρέτ για σαλάτες, αλλά και ψητά κρεατικά, θαλασσινά και ψάρια.

Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια δυόσμου και βράζετε μέχρι να μείνει ο μισός. Αφήνετε να κρυώσει.

Προσθέτε στο χυμό πορτοκάλι τους χυμούς και το ξύσμα από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, τη μουστάρδα, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια δυόσμου και βράζετε μέχρι να μείνει ο μισός. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Προσθέτε στο χυμό πορτοκάλι τους χυμούς και το ξύσμα από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, τη μουστάρδα, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey