Η ιδανική βινεγκρέτ για σαλάτες, αλλά και ψητά κρεατικά, θαλασσινά και ψάρια.

Υλικά
- 250ml χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 5 κλωνάρια δυόσμου
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 175ml ηλιέλαιο
- 125ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια δυόσμου και βράζετε μέχρι να μείνει ο μισός. Αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Προσθέτε στο χυμό πορτοκάλι τους χυμούς και το ξύσμα από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, τη μουστάρδα, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey