zimarika-me-tarama1
clock icon
30'

Βίδες με ταραμά και λεμόνι

Υλικά

  • 500γρ. βίδες
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50ml ούζο
  • 50γρ. ταραμά λευκό
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 2 παξιμάδια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό χωρίς αυγό θέλετε.

Ο ιδιαίτερος ταραμάς, το ούζο και τα ζυμαρικά συνθέτουν μια ξεχωριστή νηστίσιμη μακαρονάδα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τις βίδες και τις βράζετε για 8 λεπτά. Τις σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και προσέχοντας να μη μαυρίσει. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ταραμά, τα ζυμαρικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, πιπέρι και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Μοιράζετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με χοντροτριμμένο πιπέρι και τρίμματα παξιμαδιού.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τις βίδες και τις βράζετε για 8 λεπτά. Τις σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και προσέχοντας να μη μαυρίσει. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ταραμά, τα ζυμαρικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Βήμα 3

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, πιπέρι και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Βήμα 4

Μοιράζετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με χοντροτριμμένο πιπέρι και τρίμματα παξιμαδιού.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook