Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας και έχουμε ένα φρέσκο και νόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο, σαν μακαρονοσαλάτα.
Υλικά
- 1 συσκευασία βίδες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
- 400γρ. ντοματίνια, πλυμένα, σκουπισμένα, κομμένα στη μέση
- 3-4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, κατά προτίμηση λευκό
- 300γρ. φέτα της αρεσκείας σας, σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ντομάτες λιαστές σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη καλά
- ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες
- 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάτε και ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού.
Βήμα 4
Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει καλά και να αναμιχθούν τα αρώματα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κατή