Μία εύκολη μακαρονάδα με Στριφτό Melissa, σερβιρισμένη με τα λαχανικά της χωριάτικης σαλάτας. Θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή όταν θέλετε κάτι ελαφρύ, αλλά χορταστικό. Σημειώστε ότι κρύα μπορείτε να τη σερβίρετε και ως σαλάτα, για να συνοδέψετε ψητά κρέατα.
Υλικά
- 500γρ. ζυμαρικό Στριφτό Melissa
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 400γρ. φρέσκα ντοματίνια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα στα 2
- 3-4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι λευκό
- 300γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, καλά στραγγισμένη
- ½ φλιτζάνι ελιές θρούμπες
- 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε κατά μέρος.Βήμα 2
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάτε και ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους.Βήμα 3
Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.Βήμα 4
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή