soupa garides-anoigma
clock icon
30'

Βελούδινη σούπα από κάστανο και γαρίδες

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ. κάστανα, προβρασμένα
  • 800 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 80 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες, 40 γρ. η καθεμία
  • αλάτι

Μια ιδιαίτερη συνταγή που «παντρεύει» αρμονικά τις γαρίδες, τα κάστανα, το βούτυρο Lurpak και την Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak  και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά,  ρίχνουμε το πράσο και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κάστανα και τον ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.

Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή η σούπα και στο τέλος προσθέτουμε Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης και αλάτι. Σε ένα τηγανάκι καραμελώνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τις γαρίδες είτε ολόκληρες, είτε κομμένες σε μικρά κομμάτια.

Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπέικον.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak  και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά,  ρίχνουμε το πράσο και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κάστανα και τον ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.

Βήμα 2

Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή η σούπα και στο τέλος προσθέτουμε Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης και αλάτι. Σε ένα τηγανάκι καραμελώνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τις γαρίδες είτε ολόκληρες, είτε κομμένες σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπέικον.