Μια χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα που «παντρεύει» αρμονικά τις γαρίδες με τα κάστανα. Ιδανική για το κυριακάτικό μας τραπέζι.
Υλικά
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. κάστανα, προβρασμένα
- 800 ml ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 12 γαρίδες καθαρισμένες, 40 γρ. η καθεμία
- ξερή λεβάντα για το σερβίρισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε, ρίχνουμε το πράσο και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κάστανα και τον ζωμό λαχανικών και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.Βήμα 2
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή η σούπα και στο τέλος προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και αλάτι. Σε ένα τηγανάκι καραμελώνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αποσύρουμε. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τις γαρίδες είτε ολόκληρες, είτε κομμένες σε μικρά κομμάτια.Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπέικον. Πασπαλίζουμε με λίγη ξερή λεβάντα.Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M