Φτιάχνουμε πεντανόστιμες σκυριανές τυρόπιτες με κολοκύθα βάζοντας άφθονο θυμαρίσιο μέλι στο σερβίρισμα.
Υλικά
- 1.200 γρ. κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη
- 700 γρ. Γάλπο τυροκομείο κεφαλοτύρι αιγοπρόβειο τριμμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα Καρδίς
- 500 ml ηλιέλαιο Vita D'or για το τηγάνισμα
- 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- αλάτι
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Από την προηγουμένη, σε ένα μπολ βάζουμε την κολοκύθα με λίγο αλάτι, την ανακατεύουμε και την πιέζουμε με τα χέρια μας. Τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με κάποιο βάρος από πάνω για να στραγγίξει όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Την επόμενη μέρα τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί, τον δυόσμο και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Κόβουμε το φύλλο σε παχιές λωρίδες. Γεμίζουμε στην άκρη με τη γέμιση και ξεκινάμε να κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου το κάθε πιτάκι.
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι και σε καυτό ηλιέλαιο τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν για 1΄-2΄ και τα σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι από πάνω.