Το απόλυτο σνακ που αγαπά όλη η οικογένεια σε μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες εκδοχές του.
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μίγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.
Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Βήμα 2
Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μίγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.
Βήμα 4
Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.