Μέσα σε κάθε τυρένιο μπαλάκι κρύβεται μια ρόγα από σταφύλι. Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό πάνω σε κρακεράκια σε ένα πάρτι.
Υλικά
- 160γρ. ανθότυρο
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 450γρ. (περίπου) ρόγες από άσπρα σταφύλια, μικρές και χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. σούπας κρασί κόκκινο, γλυκό
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο ή λουίζα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1½ φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροτριμμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμιγνύετε τα τυριά, το κρασί, το δυόσμο και το αλάτι μέχρι να πάρετε ένα συμπαγές μίγμα.Βήμα 2
Πλάθετε μπαλάκια διαμέτρου 3 εκ. και ανοίγετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο της καθεμιάς. Βάζετε από μια ρόγα σταφυλιού στην κάθε λακκουβίτσα και ύστερα την κλείνετε με το μίγμα.Βήμα 3
Απλώνετε το καβουρδισμένο φουντούκι σε λαδόκολλα και κυλάτε πάνω της τα μπαλάκια έτσι ώστε να καλυφθούν παντού με το φουντούκι.Βήμα 4
Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. Τα σερβίρετε στο τραπέζι ως επιδόρπιο συνοδεύοντας με μέλι ή με άλλα φρούτα της επιλογής σας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb