Το απόλυτο τραγανό και απολαυστικό σνακ για τα παιδιά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100°C.
Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε μαχαίρι, απλώς προσπαθείτε να τα κόψετε όσο το δυνατόν πιο λεπτά, για να γίνουν τα τσιπς τραγανά).
Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτμε τις φέτες των μήλων τη μία δίπλα στην άλλη.
Τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ψήνετε τα μήλα για 1 1/2- 2 ώρες γυρίζοντάς τα κάθε μισή ώρα.
Τα μεταφέρετε σε μία σχάρα για να κρυώσουν. Τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100°C.
Βήμα 2
Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βήμα 3
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε μαχαίρι, απλώς προσπαθείτε να τα κόψετε όσο το δυνατόν πιο λεπτά, για να γίνουν τα τσιπς τραγανά).
Βήμα 4
Απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτμε τις φέτες των μήλων τη μία δίπλα στην άλλη.
Βήμα 5
Τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βήμα 6
Ψήνετε τα μήλα για 1 1/2- 2 ώρες γυρίζοντάς τα κάθε μισή ώρα.
Βήμα 7
Τα μεταφέρετε σε μία σχάρα για να κρυώσουν. Τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.