All time classic συνταγή! Τρίγωνα Πανοράματος, σήμα κατατεθέν της σαλονικιώτης μαεστρίας, με αρωματικό σιρόπι και μπόλικο φιστίκι. Εξάρτηση.
Για την κρέμα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ, τα αβγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το μίγμα, αδειάζετε το 1/3 στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάζετε σε καθαρό σκεύος και καλύπτετε την επιφάνειά της με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται για να μην σχηματιστεί κρούστα. Την αφήνετε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Όταν κρυώσει, την ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη να γίνει λεία.
Για τα τρίγωνα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνετε τα φύλλα και κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Βουτυρώνετε, βάζετε άλλη μία από πάνω και βουτυρώνετε ξανά. Πιάνετε την αριστερή γωνία στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας και τη διπλώνετε προς δεξιά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζετε να διπλώνετε μέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες. Ψήνετε τα τρίγωνα στους 170°C για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 2-3 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
Με ένα μυτερό μαχαίρι και με μεγάλη προσοχή ανοίγετε τα
τρίγωνα από τη μία πλευρά δημιουργώντας μια θήκη και τα ρίχνετε ένα-ένα λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Βγάζετε με προσοχή και τα ακουμπάτε σε σχάρα να στραγγίξουν. Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και γεμίζετε τα τρίγωνα. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί, πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για την κρέμα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ, τα αβγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το μίγμα, αδειάζετε το 1/3 στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζετε μέσα το μίγμα.
Βήμα 3
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και μόλις δέσει η κρέμα και κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά. Αδειάζετε σε καθαρό σκεύος και καλύπτετε την επιφάνειά της με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται για να μην σχηματιστεί κρούστα. Την αφήνετε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Όταν κρυώσει, την ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη να γίνει λεία.
Βήμα 4
Για τα τρίγωνα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνετε τα φύλλα και κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Βουτυρώνετε, βάζετε άλλη μία από πάνω και βουτυρώνετε ξανά. Πιάνετε την αριστερή γωνία στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας και τη διπλώνετε προς δεξιά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζετε να διπλώνετε μέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες. Ψήνετε τα τρίγωνα στους 170°C για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
Βήμα 5
Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 2-3 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.
Βήμα 6
Με ένα μυτερό μαχαίρι και με μεγάλη προσοχή ανοίγετε τα
τρίγωνα από τη μία πλευρά δημιουργώντας μια θήκη και τα ρίχνετε ένα-ένα λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Βγάζετε με προσοχή και τα ακουμπάτε σε σχάρα να στραγγίξουν. Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και γεμίζετε τα τρίγωνα. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί, πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε.