Το μυστικό τους είναι το πανάρισμα με σιμιγδάλι που κλείνει την αφράτη, πικάντικη γεύση τους και τους κάνει τραγανούς.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
- 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- σιμιγδάλι ψιλό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αλατίζετε. Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Τα στύβετε και με τα χέρια για να φύγουν όσο γίνεται τα υγρά τους.
Βήμα 2
Κατόπιν, τα ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά, τα αβγά και τα τυριά. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε στο μίγμα και το αλεύρι ώστε να έχετε έναν αρκετά σφιχτό χυλό τον οποίο αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 3
Βάζετε σε βαθύ πιάτο το σιμιγδάλι. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνετε από το μίγμα κουταλιές της σούπας και τις κυλάτε στο σιμιγδάλι.
Βήμα 4
Τηγανίζετε λίγους λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές, δηλαδή για 2 λεπτά σχεδόν από την κάθε πλευρά.
Βήμα 5
Τους αραδιάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν πριν τους σερβίρετε. Τρώγονται χλιαροί αλλά και κρύοι.