Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, για να δοκιμάσουμε το μπρόκολο σε μια τραγανή και εθιστική εκδοχή της μπουκιάς.
Υλικά
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζ. σουσάμι
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα/ψήσιμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Σουρώνουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το σουσάμι και τη σκόνη σκόρδου. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις μπουκίτσες μπρόκολου, τις βουτάμε στο αυγό και τις κυλάμε στο μείγμα φρυγανιάς-σουσαμιού μέχρι να καλυφθούν καλά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τες στα μισά του χρόνου.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις μπουκίτσες με μια σος γιαουρτιού ή γλυκόξινη σάλτσα για ντιπ.