Ένα χορταστικό μεζεδάκι που γίνεται στα γρήγορα, χωρίς καν να χρειαστεί να ανάψετε το μάτι της κουζίνας.
Υλικά
- 6 πίτες αραβικές, μέτριες
- 250γρ. φέτα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 ντομάτα σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά σε καρεδάκια
- 1 αγγουράκι σε καρεδάκια
- βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- μερικές σταγόνες λεμόνι
- αλάτι
Για τη συνοδευτική σαλάτα
Tips
- Αντί για αραβικές πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίτες για σουβλάκι ή ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στραγγίζετε τις ντομάτες από τα ζουμιά τους, τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύευετε.Βήμα 2
Κοπανίζετε στο γουδί το μαραθόσπορο. Χτυπάτε στο μπλέντερ πρώτα τη φέτα με το ούζο και το μαραθόσπορο και στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.Βήμα 3
Ζεσταίνετε τις πίτες στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μοιράζετε πάνω τους το ντιπ και πάνω του τη σαλάτα.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή