aravikes psi
clock icon
20'

Τραγανές αραβικές πίτες με ντιπ φέτας

Υλικά

  • 6 πίτες αραβικές, μέτριες
  • 250γρ. φέτα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • 1 ντομάτα σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά σε καρεδάκια
  • 1 αγγουράκι σε καρεδάκια
  • βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • μερικές σταγόνες λεμόνι
  • αλάτι

Tips

  • Αντί για αραβικές πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίτες για σουβλάκι ή ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί.

Ένα χορταστικό μεζεδάκι που γίνεται στα γρήγορα, χωρίς καν να χρειαστεί να ανάψετε το μάτι της κουζίνας.

Στραγγίζετε τις ντομάτες από τα ζουμιά τους, τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύευετε.
Κοπανίζετε στο γουδί το μαραθόσπορο. Χτυπάτε στο μπλέντερ πρώτα τη φέτα με το ούζο και το μαραθόσπορο και στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.
Ζεσταίνετε τις πίτες στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μοιράζετε πάνω τους το ντιπ και πάνω του τη σαλάτα.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε τις ντομάτες από τα ζουμιά τους, τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύευετε.

Βήμα 2

Κοπανίζετε στο γουδί το μαραθόσπορο. Χτυπάτε στο μπλέντερ πρώτα τη φέτα με το ούζο και το μαραθόσπορο και στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε τις πίτες στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μοιράζετε πάνω τους το ντιπ και πάνω του τη σαλάτα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή