Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που σερβίρεται με ζάχαρη και κανέλα ή σοκολάτα.
Υλικά
- 220 ml γάλα
- 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο 82%
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 170 γρ. αλεύρι γ.ό.χ
- 3 αυγά
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ. κανέλα
- κουβερτούρα λιωμένη
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Βήμα 2
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 3΄- 4΄ ανακατεύοντας διαρκώς.
Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και με το εξάρτημα σύρμα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τα απορροφήσει.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη No 10, κόβουμε ζύμη με ψαλίδι ανά 6 εκ. περίπου και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, πασπαλίζουμε τα churros και τα σερβίρουμε με λιωμένη τη σοκολάτα πλάι.
Tip: Θυμίζουν λουκουμάδες. Στην Ισπανία συνηθίζουν να τα τρώνε νωρίς το πρωί, στις τσουρερίας (churrerías), παρέα με ζεστή πυχτή σοκολά ενώ στο Μεξικό τα σερβίρουν με κανελοζάχαρη!
Συνταγές: Σπύρος Πεδιαδιτάκης
(Εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα)
Styling—Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography