Ένα μερακλήδικο τραχανότο όλο γεύση και αρώματα που συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον τραχανά.
Ρίχνετε στον τραχανά την πάπρικα, τον πελτέ και ανακατεύετε. Αλατίζετε και προσθέτετε σιγά - σιγά ζωμό μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει, αλλά να μείνει σπυρωτός. Αφήνετε τον τραχανά να τραβήξει και τον σερβίρετε σε πιατέλα.
Βγάζετε το τσιμένι από τον παστουρμά. Κόβετε τις φέτες στη μέση, τις κάνετε ρολάκια, τις βάζετε πάνω στον τραχανά και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον τραχανά.
Βήμα 2
Ρίχνετε στον τραχανά την πάπρικα, τον πελτέ και ανακατεύετε. Αλατίζετε και προσθέτετε σιγά - σιγά ζωμό μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει, αλλά να μείνει σπυρωτός. Αφήνετε τον τραχανά να τραβήξει και τον σερβίρετε σε πιατέλα.
Βήμα 3
Βγάζετε το τσιμένι από τον παστουρμά. Κόβετε τις φέτες στη μέση, τις κάνετε ρολάκια, τις βάζετε πάνω στον τραχανά και σερβίρετε.