traxanoto manitaria
clock icon
30'

Τραχανότο με μανιτάρια

Υλικά

  • 1 πακέτο Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
  • 80ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 800ml ζωμό κοτόπουλου
  • 250γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 20γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • μερικές σταγόνες λάδι τρούφας
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Ότι το ριζότο με μανιτάρια ταιριάζει σε κάθε επίσημο τραπέζι το ξέρατε. Καιρός λοιπόν να φέρουμε τη διάσημη ιταλική συνταγή στα δικά μας μέτρα ή αλλιώς να το φτιάξουμε με Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις, που είναι πολύ γευστικό.

Μουλιάζετε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Τα σουρώνετε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πορτσίνι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μέσα το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Ρίχνετε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε το Τραχανότο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το ζωμό σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το Τραχανότο και να γίνει σαν ριζότο.
Όταν το Τραχανότο είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αποσύρετε το Τραχανότο από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πορτσίνι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε μέσα το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.

Βήμα 3

Ρίχνετε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε το Τραχανότο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το ζωμό σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το Τραχανότο και να γίνει σαν ριζότο.

Βήμα 4

Όταν το Τραχανότο είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αποσύρετε το Τραχανότο από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.