Ο τραχανάς με λίγη δημιουργική διάθεση μετατρέπεται σε πιάτα εξαιρετικής νοστιμιάς, όπως ακριβώς και αυτή η άκρως αρωματική μας πρόταση. Ο Τραχανάς Γλυκός Σταρένιος Βλάχα είναι η εγγύηση της γευστικής σας επιτυχίας.
Υλικά
- 12-15 λιαστές ντομάτες
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400γρ. Τραχανάς Γλυκός Σταρένιος ΒΛΑΧΑ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 1500ml ζωμό λαχανικών
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 κλωναράκια δυόσμο (τα φύλλα) ψιλοκομμένο
- 400γρ. χταπόδι από κονσέρβα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χταπόδι, θα βάλετε 600γρ. χταπόδι (πλοκάμια) σε κατσαρόλα, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κόβετε τα πλοκάμια σε ροδέλες, τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα με το ζωμό που έβγαλαν τα ίδια, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτετε στον τραχανά στην ίδια χρονική στιγμή όπως και τα χταποδάκια κονσέρβας.