_DSC0499
clock icon
60'

Τούρτα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Για 8-10 άτομα
  • Για τη βάση

  • 100 γρ. φιστίκι αράπικο, καβουρδισμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Για την κρέμα

  • 250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο κακάο για πασπάλισμα

Πληθωρική σοκολατένια τούρτα που γλυκαίνει τη Σαρακοστή με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Κρέμα: Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε σε μπολ πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Βάση: Αλέθουμε στο μπλέντερ το καβουρδισμένο αράπικο φιστίκι με τη ζάχαρη σε σκόνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε το αλεσμένο φιστίκι και το κορν φλάουρ και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 18 εκ., τη βάση του οποίου έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Ξανατοποθετούμε τη βάση σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κρέμα: Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε σε μπολ πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Βάση: Αλέθουμε στο μπλέντερ το καβουρδισμένο αράπικο φιστίκι με τη ζάχαρη σε σκόνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αλεσμένο φιστίκι και το κορν φλάουρ και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 18 εκ., τη βάση του οποίου έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Ξανατοποθετούμε τη βάση σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.