Cake Red velvet on two white plates, two servings. On a light background. Birthday, holidays, sweets.

Υλικά

Το αφράτο κέικ με το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, καλυμμένο με ΓΙΩΤΗΣ Crème. Ιδανική πρόταση για γιορτινές μέρες και για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη φόρμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό και μόλις κρυώσει εντελώς το κόβουμε παράλληλα στη μέση και το χωρίζουμε σε τρεις δίσκους.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλα: Bράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μάς κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολογούμε το γλυκό: Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε πάνω του λίγη σάλτσα φράουλας. Αφού την απορροφήσει το κέικ κάνουμε μια στρώση με το μισό ΓΙΩΤΗΣ Crème. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με το υπόλοιπο ΓΙΩΤΗΣ Crème. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε το κέικ κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη φόρμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Βήμα 4

Ξεφορμάρουμε το κέικ ενώ είναι ακόμα χλιαρό και μόλις κρυώσει εντελώς το κόβουμε παράλληλα στη μέση και το χωρίζουμε σε τρεις δίσκους.

Βήμα 5

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλα: Bράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μάς κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Συναρμολογούμε το γλυκό: Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε πάνω του λίγη σάλτσα φράουλας. Αφού την απορροφήσει το κέικ κάνουμε μια στρώση με το μισό ΓΙΩΤΗΣ Crème. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με το υπόλοιπο ΓΙΩΤΗΣ Crème. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε το κέικ κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.