Μια ανοιξιάτικη τούρτα που στη γεύση της θυμίζει πολύ τα μαμαδίστικα γλυκά. Φτιάχνουμε ραβανί με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτουμε σαντιγί με Garni ΓΙΩΤΗΣ Στιγμής που την χρωματίζουμε ροζ και αρωματίζουμε με τριαντάφυλλο και φράουλες.

Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 3 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (200γρ.)
- χυμό από 1 λάιμ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 φλιτζάνι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
- 1 συσκευασία Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml γάλα
- 3 κουτ. σούπας γρεναδίνη ή σιρόπι τριαντάφυλλου ή μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
- 400γρ. φράουλες
Για τη ζύμη
Για το σιρόπι
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Βήμα 2
Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ και του λεμονιού. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Βήμα 3
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το σιμιγδάλι και την ινδική καρύδα. Στη συνέχεια το προσθέτουμε λίγο - λίγο στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 4
Βουτυρώνουμε ελαφρά δύο ταψάκια διαμέτρου 23εκ. και τοποθετούμε στον πάτο τους από ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος κομμένο στην ίδια διάσταση. Μοιράζουμε μέσα τη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα.
Βήμα 5
Ξεφουρνίζουμε τα ραβανί, αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε μέσα στο ταψί, ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά - κουταλιά. Περιμένουμε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει.
Βήμα 6
Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο από τη συσκευασία Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το σιρόπι της γρεναδίνης ή το σιρόπι του τριαντάφυλλου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
Βήμα 7
Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε το πρώτο ραβανί σε πιατέλα και από πάνω κάνουμε μια γενναία στρώση με ροζ σαντιγί και μετά με φράουλες κομμένες σε κυβάκια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο ραβανί και τελειώνουμε με ροζ σαντιγί και κυβάκια φράουλας. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με μισές και ολόκληρες φράουλες, φυλλαράκια δυόσμου και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.