Μια εντυπωσιακή τούρτα που θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι και λόγω της εμφάνισής της και λόγω του ιδιαίτερου γευστικού συνδυασμού της. Τη συνταγή απογειώνουν τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, που φροντίζουν για ένα άψογο αποτέλεσμα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Λιώνουμε την
Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το βούτυρο να ενωθεί με τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε με ένα μιξέρ χειρός το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το τυρί μέσα στη σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο να σφίξει μέχρι να φτιάξουμε το κέικ.
Ετοιμάζουμε το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε δύο στρογγυλά ταψάκια (διαμ. 22εκ). Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τέλος τη
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε τα κέικ στον φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να σταθούν. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού: Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με 300 ml γάλα και 100 ml κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Για τη συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το πρώτο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε με μια μαρίζ την αρωματική κρέμα λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο γλυκό βύσσινο. Σκεπάζουμε με δεύτερο κέικ και απλώνουμε με τη μαρίζ ομοιόμορφα το γλάσο λευκής σοκολάτας. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Λιώνουμε την
Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το βούτυρο να ενωθεί με τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε με ένα μιξέρ χειρός το τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το τυρί μέσα στη σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο να σφίξει μέχρι να φτιάξουμε το κέικ.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε δύο στρογγυλά ταψάκια (διαμ. 22εκ). Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τέλος τη
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε τα κέικ στον φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να σταθούν. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού: Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με 300 ml γάλα και 100 ml κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Για τη συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το πρώτο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε με μια μαρίζ την αρωματική κρέμα λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο γλυκό βύσσινο. Σκεπάζουμε με δεύτερο κέικ και απλώνουμε με τη μαρίζ ομοιόμορφα το γλάσο λευκής σοκολάτας. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο.