Τα Tostones είναι δύο φορές τηγανισμένες φέτες plantains που συναντώνται συνήθως στη λατινοαμερικάνικη κουζίνα και την κουζίνα της Καραϊβικής

Υλικά
- 2 μεγάλα πράσινα plantains, ξεφλουδισμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι, κοφτό
- ε.π. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Μερίδες: 2 έως 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα plantains σε στρογγυλές ροδέλες χοντροκομμένες και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη έως ότου ζεσταθεί το ε.π. ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο).
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ε.π.ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, που να μην ξεπερνάει τους 170°C. Προσθέστε τα plantains και τηγανίζουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά και να ροδίσουν, 8 έως 10 λεπτά. Αν δεν είναι μεγάλο τηγάνι, μην τα προσθέσετε όλα μαζί στο ζεστό ελαιόλαδο. Καλύτερα σε μικρές ποσότητες, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα ή αράχνη, μεταφέρουμε τα plantains σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια, αφού τα απλώσουμε, σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και τα πατάμε με το χέρι, ώστε να απλωθούν και να αφαιρέσουν όλο το περιττό λάδι που έχουν ρουφήξει.
Βήμα 4
Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, προσέχουμε να μην ανεβάσει θερμοκρασία το ελαιόλαδο στο τηγάνι όσο βρίσκεται στην αναμονή και προσθέτουμε πάλι τα plantains να τηγανιστούν για δεύτερη φορά.
Βήμα 5
Χρησιμοποιώντας ξανά την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας, να τραβήξουν το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά.